Är kaffe för dyrt eller för billigt? Det är temat i mitt gästinlägg på Sveriges största fikablogg "Robbans bästa". Det Robert Kwok inte vet om fika, är förmodligen inte värt att veta. Och när min nya instagramkompis frågade om jag ville dela mina tankar kring ämnet kaffe och pris så var det självklart att bidra med ett inlägg till gästbloggen. Här kan du läsa Kaffemissionärens gästinlägg.
I går hade jag glädjen att bjuda på kaffe på Slottet. Tack för en strålande kväll fylld av bönhörda möten på eventet #holistiskhälsaochsjälslig skönhet. Känner du igen några av dem som fastnade på bild i minglet på Livrustkammaren?
Mona Lisa hade sitt leende och Mokabryggaren har sin självklara charm. I veckans lektion av Kaffemissionärens Söndagsskola så ska jag försöka mig på att ge kloka råd om något jag är relativ nybörjare på: att behärska kökets mokapär! Men eftersom min bättre hälft på hemmaplan länge använt bryggmetoden så har jag helt enkelt satt mig in i saken.
Kaffe av högsta kvalitet växer på hög höjd i bergig terräng dit inga maskiner kommer åt. Därför handplockas varje kaffebär. Det måste göras mycket noggrant för att kaffet ska hålla så hög kvalitet att det får kallas för specialkaffe. Kaffebönderna lär sig att plocka bäret precis vid rätt mognadsgrad. Så, hur många omsorgsfullt handplockade kaffebönor går det egentligen åt för att brygga en kopp kaffe? Se min senaste video via länken i inlägget.
Hör upp, kära Stockholmare och alla besökare av huvudstaden. Det är med stor glädje som jag kan berätta att Kaffemissionärens bästsäljarböna nu finns till försäljning mitt i smeten i city. Kaffet hittar du i Gallerian Pick up Point.
Nyligen fick jag den stora äran att vara med i klassiska radioprogrammet Karlavagnen i P4 när ämnet var ”Älskade hatade kaffe”. I klippet berättar jag att kaffe i princip räddat mitt liv och hur mitt allt djupare böneintresse vuxit fram ur en aha-upplevelse för 12 år sedan.
Jag har en övertygelse. Om någon inte tror sig gilla specialkaffe, så beror det på att personen ännu inte har fått rätt kaffe presenterat för sig – på rätt sätt, vid en passande tidpunkt. Det har tagit lite tid för mig att upptäcka det, men det finns mycket för mig att lära i att lyssna på min gode far. Även när det kommer till kaffepreferenser.
Draperiet är borta! Skeppet är sjösatt och seglen är hissade! I dag skålar jag i det finaste av morgonkaffe med alla som önskar och vill. Det är med värme och kärlek i kaffesjälen som mitt kaffefrö till företag är redo att lämna hamnen och möta de sju havens vågor och vindar.
I Kaffeföljetången följer vi kaffebäret Tures liv från kaffebär till – förhoppningsvis – fruktbärande kaffeträd. Ture är döpt efter Ture som är stammis på kaféet Livingroom i Stockholm. I sitt köksfönster med utsikt över Rödabergen har han ett kaffeträd som gett frukt. Snart närmar sig rostning!