Kaffemissionärens Söndagsskola | Klassrum
Vad är egentligen specialkaffe? Vilka är de bästa tipsen för att få ut mesta möjliga smak hemma i bryggaren? Vad är poängen med att köpa hela bönor i stället för färdigmalet kaffe? Varför säger en del att jag ska blöta filtret före bryggning?
Meningen med Kaffemissionärens Söndagsskola är att besvara de frågor du har om kaffe – och att överraska med det som du inte visste att du undrade.
Välkommen till kaffeklassrummet. Här är alla hemläxor frivilliga!
Lektion 2: Vad är specialkaffe?
Lektion 4: Förfukta ditt kaffe för mer smak
Lektion 6: Enkel brygguide för gott presskaffe
Lektion 7: Tugga dina kaffebönor
Lektion 8: Blanda kaffet efter bryggning
Lektion 9: Bryggningens olika smakfaser
Lektion 10: Glädjen i att bli med kvarn
Lektion 11: Överdosera kaffe som experiment
Lektion 12: Förvara kaffet rätt
Lektion 13: Så länge håller sig kaffet färskt