Söndagsskolan | Lektion 7: Tugga dina kaffebönor
I veckans lektion kommer goda nyheter för alla som önskat sig en kvarn i julklapp utan att ha fått någon. Lösningen är att tugga på bönorna i stället för att mala dem! Skämt åsido: När jag presenterar kaffe låter jag ofta den nyfikne provsmaka på bönorna innan jag har malt dem. Om du inte har provat rekommenderar jag verkligen att du gör det. Många gånger går det nämligen utmärkt att notera kaffets karaktär och rostning redan vid det här steget. Så, hur känner skiljer vi en angenäm bönetuggarupplevelse från en trist och bitter? En hälsosam böna ska vara lätt och spröd och smaka gott. För mig blir smakupplevelsen ofta tydlig strax efter att jag tuggat klart och svalt.
Veckans hemläxa
Prova ovanstående!
Vad upplever du? Smakar det mer eller mindre än vad du förväntat dig? Som vanligt finns inga rätt och fel när vi utforskar och lär oss mer om kaffe.
Lycka till!
Kaffet gott,
Allt gott
/Viktor