Söndagsskolan | Lektion 1: Låt kaffet svalna – Kaffemissionären

Söndagsskolan | Lektion 1: Låt kaffet svalna

I söndagsskolans första lektion undersöker vi hur smakerna ändras när kaffet svalnar.
Vanligtvis är vi noga med att drycken ska vara het när vi dricker den, att kallnat kaffe är lika med förbrukat kaffe. Men stämmer det verkligen?

Veckans hemläxa:
Prova att brygga en kopp ”vanligt kaffe” och en kopp specialkaffe.
Provsmaka dem brevid varandra. Först lite grand när de är rykande heta, sedan igen efter några minuter och en gång till när kaffet nått rumstemperatur. Vad upptäcker du?
Hur påverkar temperaturen smaken?

Lämna sedan lite kaffe kvar i koppen och låt det stå över natten. Smaka och jämför dagen efter! Vad upptäcker du? Är det någon skillnad mellan hur det ”vanliga kaffet” åldrats jämfört med specialkaffet?

Dela gärna dina erfarenheter i kommentarsfältet. Men jag rekommenderar att göra läxan före du läser om eventuella kaffeklasskamraters erfarenheter. Och kom ihåg: Det finns inga rätta svar.

Lycka till!

Kaffet gott, 
Allt gott 

/Viktor

 

Nästa lektion

Alla lektioner