Tillbakablick och följarfråga: ”Är du kristen?” – Kaffemissionären

Tillbakablick och följarfråga: ”Är du kristen?”

• Långläsning. I dag är det precis sex månader sedan det röda kaffebäret sattes i jorden och döptes till Ture. Mycket har hänt sedan dess. Med plantan, mig själv och med företaget.

🌱 Bild 2: Efter två månader och fjorton dagar hade bäret blivit en planta och här på instagramkontot utropades: ”Dagen gror!”. Ungefär samtidigt avtäcktes Kaffemissionärens nya logga. Jag själv md en kopp på huvudet.


🌱 Bild 3. Efter tre månader lyfte Ture på hatten (skalet från den ursprungliga kaffebönan ”kläcktes”) och har sedan dess varit en grönfärgad kompanjon i köksfönstret.🌱 Bild 4: Stor omsorg, lagom med vatten och en skopa av livets särskilda tajming gjorde att Ture snart behövde ett större hem. I slutet av februari flyttade han in i sin nya terrakottakruka. Ungefär samtidigt var företagets nya hem redo för inflytt: www.kaffemissionären.se.Här befinner vi oss alltså just nu. Ett halvår har gått. Och när jag ser den lilla plantan påminns jag om att ha tålamod. Tålamod med mig själv, tålamod med företaget. Jag har aldrig i mitt vuxna liv haft det så intensivt som de här sex månaderna. Ofta blir jag stressad över de tusen saker jag ännu inte hunnit med att göra. Andra gånger förvånas jag över hur mycket som faktiskt hunnits med.

Kristi Himmelsfärds dag är snart över. Några har undrat om jag är kristen. Om ordlekarna med bönhörd och bönrörd och bönhörd bönnörd bara är lek eller ”något mer”. Svaret är att jag tror på livet. I små stunder av klarhet inträffar små under av klarlek. Och vad vore egentligen källan till lycka, om inte livet självt?

Bönrörande hattrick:
☕️ Kaffestammisen Ture (som gav mig kaffebäret som sedan döptes efter honom) fyllde 90 år förra veckan. Grattis!
☕️ Min flickvän Nicolina och kaffeplantan Ture har samma födelsedag.
☕️ Sedan månadsskiftet har jag också bytt till större kruka. Nu bor vi båda två officiellt i Bagarmossen. Eller ja, alla tre. Med Ture inräknad. Den yngre alltså...

Resan fortsätter.
Som du sår får du skörda, sägs det.

Kaffet gott,
Allt gott

#kaffemissionären #kaffe #kaffetgottalltgott

Lämna en kommentar