Kaffe i världsklass behöver inte kosta skjortan – Kaffemissionären

Kaffe i världsklass behöver inte kosta skjortan

Milda makter! Mörkare makter, Koffeinfri rackare och Fruktbar. Nu säljpremiären av den nya kollektionen nära! Jag är omåttligt stolt och tacksam över att få möjligheten att få presentera de här världsklasskaffena för en bredare publik. För även om specialkaffe i dag bara utgör ungefär fem procent av allt kaffe som säljs i värden, så är det först när kvalitetskaffet når "var hens hem" som Kaffemissionärens vision om att bidra till att göra Sverige till världens godaste kaffeland kan bli verklighet.

Kort och gott kan man säga att specialkaffe är kaffe som människor är beredda att betala mer för tack vare sin smak. När specialkaffet ska bli folkligt på riktigt tror jag att det är viktigt att den högre prislappen leder till nyfikenhet och medvetenhet snarare än rädsla. Så, vad kostar egentligen en kopp världsklasskaffe? Svaret är: strax under sex kronor. Då har jag räknat på två deciliter färdigbryggt Milda makter, där en påse med 250 gram säljs för 110 kronor. Är det dyrt eller billigt? Motsvarande kopp industriproducerat eko-kaffe från de stora rosterierna kostar mindre än 2 kronor per kopp.

Vad är det då som gör att allt fler människor är beredda att betala ett högre pris för sitt kaffe? Är det verkligen en märkbar skillnad på hur de smakar? Betalar det dyrare kaffet tillbaka mer i form av schyssta villkor för kaffearbetarna och planeten jämfört med det billigare kaffet?

Jag vill att du ska känna dig varmt välkommen att göra dina egna upptäckter genom att provsmaka kaffet och genom att låta eventuella frågor uppstå naturligt. Mitt jobb är att göra riktigt bra kaffe tillgängligt och begripligt. Och närhelst du sedan önskar är du välkommen tillbaka hit för att läsa mer om den nya tidens kaffe. Skriv gärna några rader till viktor@kaffemissionaren.se om du har några frågor eller bara vill dela dina upplevelser.

 

Kaffet gott,

Allt gott

Viktor Liljerås, grundare av Kaffemissionären.

Premiärkollektionen beräknas vara redo att börja skickas ut första eller andra veckan i augusti. Det går bra att lägga förhandsbeställningar redan nu, här. 

Lämna en kommentar