Tre steg till kaffehimlen – Kaffemissionären

Tre steg till kaffehimlen

1. VÄLJ BÖNAN MED OMSORG.

Ett äktenskap blir inte lyckligare än de personer som ingår det, ett hus blir inte stabilare än sin grund – och kaffe blir inte godare än bönorna det är bryggt på. Drygt tio år efter första kontakten med specialkaffe har en personlig övertygelse växt fram – kaffe smakar så gott som omsorgen det är framställt med. Hej då beskt och bittert, välkommen till en smakvärld full av nyanser, bortom vad du tidigare kunnat ana existerar! Jag drivs av glädjen i att visa människor hur gott kaffe faktiskt kan vara. Specialkaffet utgör ungefär 5 procent av allt kaffe som säljs i världen och schyssta villkor i hela kedjan från planta till kopp är en självklarhet.

Beställ Kaffemissionärens huskaffe Milda makter! som ett utmärkt första val på din kafferesa.

Boka en kaffeprovning här och kom till oss på Götgatan 46 i Stockholm!

2. BLI MED KVARN!

Om du dricker kaffe dagligen eller flera gånger i veckan finns det en investering som du önskar att du skulle ha gjort redan i går eller för fem år sedan – om du bara hade varit medveten om den skillnad som alla bönhörda bönnördar redan upptäckt.
Att bli med kvarn är lite som att bli med barn:
När du väl blivit kvarnförälder och börjat mala dina bönor på egen hand finns ingen återvändo.
Kaffet blir helt enkelt mycket godare och ditt kök kommer att dofta underbart varje dag.

Välj en kaffekvarn för lång och trogen vänskap.

Psst... för dig som inte är redo att bli med kvarn på direkten: Ingen fara, välj bara alternativet "malet kaffe" när du lägger din produkt i varukorgen. 

3 ... BELÖNAS TUSENFALT.

De flesta har lärt sig att smakrikt kaffe är lika med starkt, ofta mörkrostat kaffe. Men i takt med att det så kallade specialkaffet når allt fler pågår just nu en nyansering och en breddning av vår kaffekultur. Med högre kvalitet på råvaran kan rosterierna sänka rostningsgraden och skapa mer plats för varje skörds unika särdrag och karaktär. Ibland kan det ta några gånger att upptäcka att specialkaffet faktiskt smakar mer, trots – eller tack vare – att det rostats lättare i jämförelse med "vanligt industrikaffe". Men den tålamodige belönas tusenfalt...

 

Tiden är inne. Ta mig vidare till
frälsarkollektionen nu.