Det fanns en tid då jag fick ont i magen av kaffe – den tiden är förbi – Kaffemissionären

Det fanns en tid då jag fick ont i magen av kaffe – den tiden är förbi

Det fanns en tid.
Då mörkrost var det enda jag kunde dricka utan att få ont i magen.
Den tiden är förbi.
I dag vet jag att det var den låga kvaliteten på kaffet som fick kroppen att säga ifrån.

Men när rosteriet tog samma bönor och rostade dem hårt så att allt levande förvandlades till kol. Då kunde jag plötsligt dricka kaffet igen. Jag hade lärt mig något: “Ju mörkare rostning på kaffet - desto bättre.”

Den sanningen bar jag fortfarande med mig fram till dagen jag klev in på ett kafé som heter Johan & Nyström vid Mariatorget i Stockholm. Här fanns flera sorter att välja på från flera olika länder och jag fick förklarat för mig att de rostar bönorna ljusare för att behålla alla smaker och låta dem blomma ut.

Snart hade jag för första gången i mitt liv druckit en kopp kaffe som var bryggd på bönor med en anständig kvalitet. För första gången i mitt liv drack jag kaffe som inte behövde gömmas och döljas bakom en bränd färg och smak. För första gången i mitt liv mötte jag människor som ville utbilda mig i stället för att luras.

Efter att ha njutit av tusentals koppar så kallat specialkaffe under ungefär tio års tid vill jag nu ge tillbaka.
Allra först vill jag rikta mitt djupaste tack till alla er som gjort det möjligt för mig att förstå vad kaffe faktiskt är.

 Jag har blivit bönnörd, bönberörd och bönhörd!

Uppdraget fortsätter och jag ansluter till vår mission med hela mitt kaffehjärta.
Tillsammans för Sverige som världens godaste kaffeland.

Kaffet gott,
Allt gott
Viktor